Ansiktsløft uten kirurgi

Hudoppstramming med høyfrekvente radiobølger er en behandling med godt dokumentert effekt. Der er flere ulike produsenter av denne typen apparater, de mest kjente er Thermage, Infini og Exilis. Ved Nordnorsk Hudlegesenter bruker vi Exilis Elite.
Dette er en ikke-kirurgisk prosedyre, som ikke gir arr eller sår etter behandlingen. Det er en velegnet behandling for personer som ikke har behov for eller ønsker kirurgisk oppstramming av huden.

Exilis behandling

Behandling med høyfrekvente radiobølger fører til:

  • Strammere og glattere hud
  • Reduksjon av rynker og linjer
  • Et friskere utseende

Hvorfor virker behandlingen?

Energien i de høyfrekvente radiobølgene omdannes til varme som fører til påvirkning av kollagenet, som er den viktigste strukturen som gir huden sin fylde og hold.
På kort sikt knekker noe av kollagenfibrene opp, og blirr kortere og tykkere. De første ukene gir dette en oppstrammingseffekt.
På lang sikt stimuleres cellene i lærhuden til til nydannelse av friskt kollagen.  Varmen vil også føre til en økt blodgjennomstrømming  i vevet, og dette gir øk forbrenning av fettlaget i området.

Hvordan utføres behandlingen?

En behandlingsprobe beveges jevnt i sirkulære bevegelser i området man vil behandle i 30 sekunder av gangen, fra totalt 4-6 minutter per behandlingsområde totalt. Man vil oppleve at huden blir varm, og opplevelsen beskrives som om man blir massert med en varm stein.
Utført av en kyndig behandler, er dette en veldig trygg prosedyre.

Exilis hake

(Bilder fra produsent)

Hvor fort får man effekt av behandlingen?

Allerede samme dag vil man få en frisk «lød» i huden, og denne vil vedvare i de første dagene etter behandlingen.
De fleste trenger minst 6 behandlinger, og intervallet mellom hver behandling anbefales å være så kort som 1 uke i mellom hver behandling. Det kan gå opp til 2-4 uker, men effekten blir gjerne best om man ikke venter for lenge mellom hver behandling. Om man har lang reisevei, eller det går lang tid mellom hver behandling, kan man ta dobbel behandling feks øyne eller kinn.

For at effekten skal vedvare anbefales vedlikeholdsbehandling ca en gang pr halvår.

 

Er det bivirkninger ved behandlingen?

Exilis ansikt - før etter

(Bilder fra produsent)

Hos de fleste er der ikke andre bivirkninger enn rødhet, varme, lett ømhet og kanskje tørr hud i dagene etter behandlingen.
Det anbefales at man før og etter behandlingen drikker godt. Etter behandlingen kan man bruke fuktighetskremer, men ikke lokalirriterende kremer på det behandlede området.

Hvem skal ikke gjennomføre slik behandling?

Ettersom man tilkoblet en strømkilde, skal ikke personer med pacemaker, defibrillator eller metallimplantater gjennomføre denne type behandling. Gravide og ammende anbefales heller ikke å få slik behandling.