IPL-behandling av blodkar

IPL er en effektiv behandling mot ulike typer rødhet i huden. Tilstander som sprengte blodkar, røde kinn, rødming og rosacea kan alle behandles ved bruk av IPL. Behandlingen virker på synlige blodkar, og gjennom dette vil både rødhet og eventuelle andre symptomer fra huden bedres.

Behandling av rødhet med IPL
Røde forandringer i ansikt, men også ellers på kroppen, kan behandles med IPL. Vår moderne og høyteknologiske IPL er trolig den beste som finnes på markedet for slik behandling av karforandringer. Behandlingshodet føres over det området hvor blodårene skal fjernes. Energien fra lyset tas opp av de røde blodlegemene i karveggen, og varmeutvikling i disseødelegger og fjerner overfladiske synlige blodårer.

Hvordan gjennomføres behandlingen?

Behandlingen gjennomføres ved at behandlingshodet føres over huden i et mønster, og med en innstilling tilpasset hudområdet og tilstanden som skal behandles. Det er ikke behov for noen bedøvelse. Behandlingshodet har også et innebygget kjølehode som reduserer ubehag.

Hva kan forventes etter avsluttet behandling?
Behandling med IPL er svært trygt når denne utføres av en erfaren hudlege. Man må regne med å bli rød og hoven i huden etter behandling, men dette er forbigående i løpet av få dager. Det er ikke noe i veien for å dekke over rødheten med sminke om ønskelig. I enkelte tilfeller vil vi velge å bruke mer energi mot hudforandringene for å få et best mulig resultat. I slike tilfeller må man regne med å få et blåmerke i huden i opptil et par ukers tid. Du vil selvsagt bli informert om dette på forhånd om vi finner dette nødvendig. Solfaktor med minst SPF 30 skal benyttes hver dag etter behandling på behandlede områder.

 Hvor mange behandlinger må man regne med å ta?

Behandlingen må som oftest gjentas en eller flere ganger med 6 ukers mellomrom. Avgjørende for hvor mange behandlinger som må forventes, er hvor dypt karforandringene sitter i huden og størrelsen på blodkarene. Vanlig rød hud kan ha effekt av 2-3 behandlinger, mens ved rosacea må man forvente å måtte behandle 3-5 ganger.

Forberedelser til behandling med IPL

Det er best om du unngår sol/solarium på området 4 uker før og 8 uker etter behandling. Selvbruning skal heller ikke benyttes på området den siste uken før behandling. Er huden brunere enn vanlig kan IPL-energien tas opp av fargepigmentet og gi en forbrenning av huden. Dette kan føre til økt pigmentering eller avpigmentering av området, og kan gi en varig skade av huden. Videre kan man på en blek hud gi IPL med en høyere styrke, som igjen vil gi en bedre effekt for hver behandling. Unngå kremer/peelinger som irriterer huden den siste uken før behandling.

Snakk med våre dermatologiske sykepleiere om valg av hudprodukter etter IPL-behandling.

Bestill time for behandling av rødhet med Lutronic Solari IPL hos hudlege her.