Kirurgisk behandling

1

Ved Nordnorsk Hudlegesenter utfører vi fjerning av godartede og ondartede forandringer i huden. All slik fjerning gjøres etter vurdering og anbefaling av hudlege med erfaring i hudkirurgi. Å velge riktig type behandling for utvekster i huden er hudlegers spesialfelt. Noen ganger vil vi anbefale at hudforandringer behandles på en annen måte enn vanlig fjernelse med kniv.

Kirurgisk fjernelse av utvekster i lokalbedøvelse

Som hovedregel skal alle føflekker fjernes i sin helhet og sendes inn til undersøkelse i mikroskop for å forsikre seg om at de er godartede. Andre typer utvekster og hudforandringer vil være aktuelle å fjerne på samme måte, men ved godartede forandringer kan man bruke alternative metoder. Dette er hudleger spesialister til å vurdere.

I noen tilfeller vil man ta ut en liten sylinder (stansebiopsi) for innsending til diagnostisering ved mikroskop for å bekrefte en diagnose i.
Les mer om stell etter kirurgisk behandling i huden her.

 

Elektrokirurgi

Ved elektrokirurgi brukes strøm under høy spenning til å fjerne mindre utvekster og for å stoppe småblødninger. Behandlingen foregår oftest i lokalbedøvelse, men enkelte behandlinger kan gjøres uten at det gir smerter for pasienten.
Dette er en hurtig og effektiv behandling av eksempelvis seborroiske keratoser (talgvorter), vanlige vorter, mollusker, og andre hudutvekster som milier, syringiomer og talgkjertelhyperplasier. Også mindre blodkar kan fjernes ved hjelp av elektrokirurgi.

Sårstell etter elektrokirurgi er som regel veldig enkelt, med skifte av plaster til huden under har tilhelet.

Ønsker du den sikreste vurdering av hvorvidt en hudsvulst bør fjernes eller ikke er hudlegen den som best kan hjelpe deg. Har du en hudutvekst du ønsker fjernet, kan vi i de fleste tilfeller hjelpe deg med å få den fjernet.

Bestill time til konsultasjon for hudkirurgi ved Nordnorsk Hudlegesenter her.