Konsultasjon hos dermatolog

Dermatologer er leger som har spesialisert seg på hudsykdommer ved ulike Universitetsklinikker. I Norge kreves det 5-års tilleggstjeneste etter turnustjenesten, hvor man tilegner seg erfaring innenfor både hyppige og sjeldne hudsykdommer. I tillegg må man dokumentere kunnskaper i en rekke ferdigheter som blant annet kirurgi, laserbehandling og fotodynamisk behandling.

 

1

De fleste av oss vil ha behov for konsultasjon av dermatolog opptil flere ganger i livet. I underkant av 10 % av konsultasjoner hos fastleger er relatert til hudforandringer, ergo vil det ofte være situasjoner hvor fastlegen har behov for å rådspørre seg.

Dermatologer er for eksempel de som er best til å diagnostisere og behandle både akutte og kroniske hudlidelser; slik som å vurdere hvorvidt en føflekk bør fjernes.

Dermatologer er de som kjenner hudens beskaffenhet best og det er de som har stått i førersetet for utviklingen innenfor kosmetisk dermatologi. I utlandet er det en trend at stadig flere dermatologer bruker mye tid på estetisk behandling, slik som laserbehandling, botulinumtoxin og annen injeksjonsbehandling. Enkelte dermatologer er gått så langt at de driver utelukkende med kosmetisk dermatologi.

Ved Nordnorsk Hudlegesenter ønsker vi å kunne gi et helhetlig tilbud til pasientene. Vi håper å kunne være der for å hjelpe deg som har akne arr, sprengte blodkar pga rosacea eller solskadet hud som sjenerer deg. Vi er Nord-Norges første fulltids private spesialistklinikk, og tilbyr både generell og kosmetisk dermatologi for innbyggere i regionen.

Vi tar oss god tid ved konsultasjon og tilstreber å hjelpe våre pasienter med deres plager. Der hvor vi ser at noen har svært oppfølgingskrevende sykdom vil vi tilby rask henvising til det offentlige helsevesenet, i hovedsak ved Hudavdelingen på UNN.

Bestill time for konsultasjon hos en av våre dermatologer ved Nordnorsk hudlegesenter her.