Laser mot rosacea

Rosacea er en vanlig hudsykdom som rammer ca 5-10 prosent av befolkningen. Behandling av rosacea med laser er en mye brukt behandling.

Hvilke plager gir rosacea?

Et typisk kjennetegn er rødhet sentralt i ansiktet, synlige blodkar, rødming og man kan ogå få et kviselignende utslett.

Behandling med laser av rosacea

Alle med rosacea skal behandles medisinsk med kremer og eventuelt også tabletter mot rosacea. Dette kan ha en dempende effekt, men tilbake står ofte likevel synlige blodkar og stadige tilbakefall av øvrige plager som nevnt over. Laser mot rosacea er en effektiv behandling for å fjerne blodkar og rødhet i huden. En tilleggseffekt er at kviseplager også vil respondere godt på laserbehandling.

Hvordan utføres behandlingen?

Laserbehandling mot rosacea vil utføres av hudlege etter en individuell vurdering. De fleste trenger 2-4 behandlinger for å få et godt resultat. Behandlingen kan stikke litt i huden, men oppleves sjelden som direkte smertefull, og det er derfor ikke behov for bedøvelse før behandlingen.

Hvilken typer laser benyttes?

Valg av behandling velges ut fra utslettets karakter og størrelse på blodkarene i utslettet. Mest brukt er en IPL-maskin.

Les mer om rosacea her.

Bestill time for hudlegevurdering for laserbehandling av rosacea her