Laserbehandling av arr

Mange typer arr kan behandles med laser. Eksempler på dette er arr i ansiktet, arr etter akne og arr etter stikk eller skader. Dersom arret er rødt i farge, kan man behandle rødfargen med en karlaser først. Denne laserbehandlingen virker i liten grad på arrets tykkelse. Fortykkede arr behandler man som regel med kortisoninjeksjoner i arret, eventuelt i kombinasjon med laser.

 Arrbehandling med fraksjonert CO2-lasershutterstock_116979910

Fraksjonert CO2 laserbehandling er særlig egnet til behandling av akne-arr. Man behandler huden med tusenvis av små punkter som er mindre enn 1 mm i diameter. Laserstrålene destruerer vevet i huden i små kolonner som går 1-2 mm ned i huden. Mesteparten av huden vil likevel være ubehandlet, og under tilhelingsprosessen av de mikroskopiske punktene vil det ytterste hudlaget fornyes og underhuden strammes opp. Bindevevet blir stimulert til å gjenoppbygge nye elastiske fibre. Behandlingen kan gi en bedre avflating av arr, men man kan ikke regne med at alle arr forsvinner helt. Noen arr kan korrigeres med fillere eller kirurgisk fjerning.

Hvordan gjennomføres behandlingen?
Behandlingen kan kreve lokalbedøvelse med en sprøyte eller kun behandling etter påføring av bedøvelseskrem en liten time før behandlingen finner sted. Det anbefales også smertestillende tabletter i forkant av behandlingen. Behandlingsplan lages i forkant i samråd med hudlegen som utfører behandlingen, slik at behandlingen må avklares med Nordnorsk Hudlegesenter i god tid på forhånd (dager).

Man må regne med 3-4 behandlinger for å oppnå tilfredsstillende effekt. Men dette er avhengig av dybde og utbredelse av arret, samt hvor kraftig man velger å behandle arret eller arrene hver gang.

Hva kan forventes etter avsluttet behandling?

Man må forvente at det behandlede område er rødt, varmt og hovent de første 4-5 dagene etter behandlingen. Rødheten vil så gradvis avta og forsvinne i løpet av 5-15 dager. En god fuktighetskrem kan virke lindrende og behagelig i tiden etter behandlingen. Huden vil da også flasse mindre. Man kan ved behov sminke over området.

Behandling av arr med fraksjonert CO2-laser av arr gjøres med vår presise Lutronic eCO2-laser. For å redusere rødhet i arr, bruker vi vår Lutronic Solari IPL.

Ønsker du slik behandling må dette avtales på forhånd med Nordnorsk Hudlegesenter, slik at vi kan planlegge gjennomføringen best mulig for deg.

Send en e-post til Nordnorsk Hudlegesenter i Tromsø for mer informasjon eller ta kontakt på telefon.