Laserbehandling av rynker

1

 

Behandling med laser glatter ut hudens rynker og arr. Solskadet hud, brune flekker og store porer vil også påvirkes under behandlingen og man får en penere og strammere hud. Dette er en dyptvirkende behandling (ablativ behandling) som påvirker alle lagene i huden. I de fleste tilfeller er kun en behandling tilstrekkelig for god effekt.

2

Behandling av rynker med fraksjonert CO2-laser

Særlig ansikt, hals, bryst og hender kan behandles med fraksjonert CO2-laser. Større områder kan behandles i løpet av 10-15 minutter. Det lages tusenvis av små hull i huden, mens huden mellom hvert hull forblir uberørt. Pigmentflekker forsvinner, og man får en påfølgende oppstramming av huden og samtidig reduksjon av både moderate rynker og fine linjer. Behandlingen egner seg best for de med lys hudtype, og kan ikke brukes på personer med mørk hudtype. Behandlingen kan kombineres med fillere eller Botulinumtoksin for å få en ytterligere reduksjon av dypere rynker. Les mer om fillere og Botulinumtoksinbehandling her.

Hvordan gjennomføres behandlingen?

Behandlingen gjennomføres ved at laserhodet føres over huden i et mønster, og med en innstilling tilpasset hudområdet og tilstanden som skal behandles.
Behandlingen kan kreve lokalbedøvelse med en sprøyte eller kun behandling etter påføring av bedøvelseskrem en liten time før behandlingen finner sted. Det anbefales også smertestillende tabletter i forkant av behandlingen. Behandlingsplan lages i forkant i samråd med hudlegen som utfører behandlingen, slik at behandlingen må avklares med Nordnorsk Hudlegesenter i god tid på forhånd (dager).

Hva kan forventes etter avsluttet behandling?

Man må forvente at behandlet område er rødt, varmt og hovent de første 4-5 dagene etter behandlingen, og i denne tiden anbefaler vi ikke å bruke sminke. Huden kan være rødere enn vanlig i ytterligere et par uker, men da kan du ved behov dekke over med sminke. Endelig resultat ses først etter 4-6 måneder.
Det kan være lurt å planlegge fri fra jobben i en ukes tid etter behandlingen er utført. Du vil ikke ha rett til sykemelding etter slik laserbehandling.

Behandling av med fraksjonert CO2-laser av rynker gjøres med vår presise Lutronic eCO2-laser.

Ønsker du slik behandling må dette avtales på forhånd med Nordnorsk Hudlegesenter, slik at vi kan planlegge gjennomføringen best mulig for deg. Send oss en forespørsel på e-post her, eller kontakt oss på telefon for nærmere informasjon og planlegging.

Eksempler på hvordan fraksjonert eCO2-laser virker på huden:

Skjermbilde 2016-03-13 kl. 22.49.12 Skjermbilde 2016-03-13 kl. 22.49.19
   Før behandling med eCO2-laser                            Etter behandling med eCO2-laser

 

 

Før behandling med eCO2-laser                            Etter behandling med eCO2-laser

 

 

Skjermbilde 2016-03-13 kl. 22.40.09

   Før og etter behandling med eCO2-laser