Pigmentflekker

as

Behandling av pigmentforandringer

Ulike typer pigmentforandringer behandles forskjellig ut fra hva som har forårsaket forandringene. En riktig diagnose av hudlege er derfor viktig før behandling settes i gang.

Mange av pigmentforandringene kan behandles effektivt med IPL eller CO2-laser. Dette gjelder blant annet talgvorter, hyperpigmentering som skyldes sol eller hudens aldring (leverflekker) og fregner. Hyperpigmentering som skyldes hormonelle faktorer, slik som melasma, bør først behandles med kjemisk bleking med kremer, og kan eventuelt gis tilknyttende behandling med IPL eller CO2-laser i etterkant.

Behandlingsalternativ med IPL S-Toning

Vår moderne IPL har en såkalt S-Toning-modus som gir bortimot smertefri behandlingsopplevelse, og minimal påvirkning av huden omkring pigmentflekkene. Dette bruker vi særlig om du vil ha fjernet solutløste hyperpigmenteringer. Det er ikke behov for noen bedøvelse. Behandlingshodet har et innebygget kjølehode som reduserer ubehag. Pigmentflekker vil rett etter behandlingen bli mørkere, og flasse av etter en drøy ukes tid.

1

Behandlingsalternativ med laser-peeling modus (IPL)

Dette vil hos de fleste være det anbefalte alternativet for å jevne ut hudtonen. Her bruker vi vår IPL med en innstilling hvor vi benytter ulike bølgelengder for å behandle både pigmentflekker og rødhet samtidig. På denne måten får man en mer jevn hudtone. Dette egner seg særlig til middelaldrende hud.

Behandlingsalternativet med CO2-laser

Ved å velge denne behandlingen behandles også dypere strukturer, og man får samtidig en oppstramming. Denne behandlingen er mer omfattende og regnes som gullstandarden innenfor fornying av hudstruktur. Du kan lese mer om denne behandlingen her.

Bestill time for vurdering og behandling av hyperpigmentering ved Nordnorsk Hudlegesenter her.