Sklerosering

Noen typer sprengte blodkar på legger og lår kan behandles med flott resultat. Dette kan arte seg som tydelige røde eller blålige årenettverk.

De sprengte blodkarene kan arte seg som tydelige røde eller blålige årenettverk. Åreknuter må fjernes på annen måte.

Behandling med skleroterapi

Årene blir behandlet med det vi kaller skleroterapi/sklerosering. Skleroterapi er en injeksjon som inneholder ett stoff som irriterer åreveggene og gjør dem klebrige. Årene trekker seg sammen, klapper sammen og ødelegges. Kroppen vil senere bryte ned ødelagte årer, som igjen vil transporteres vekk ved hjelp av mikrosirkulasjonen i kroppen.

Det er vanlig med 1-3 behandlinger avhengig av hvor hardt angrepet man er. Når de største årene er behandlet, vil det i visse tilfeller være behov for å behandle de minste årene med laser. Du må ha på støttestrømper umiddelbart etter behandlingen. Disse bør man bruke de første dagene. Gjerne så lenge som 14 dager.

Permanent fjerning av sprengte blodkar

Effekten er permanent på de sprengte karene som behandles, men en kan ikke garantere for at kroppen ikke danner nye sprengte blodkar. Ved blant annet graviditet, arbeid som innebærer mye gange, stillestående eller stillestående arbeid er det fare for ny dannelse av nye sprengte blodkar. Blodkar som står i trykk kan være vanskeligere å fjerne i forhold til blodkar hvor trykket er lavere. I gjennomsnitt regner man med at 40-70 % av karene kan fjernes.