Spørsmål å stille om pasientsikkerhet ved laserbehandling

Her er noen spørsmål du bør stille et sted hvor du vurderer å ha en laserprosedyre:

1. Spør hvem som faktisk skal utføre inngrepet. Hvilken opplæring har personen? Hvor har man blitt opplært? Vil personen utføre hele prosedyren eller overlate det til noen andre?

2. Er leger umiddelbart tilgjengelig (på stedet) under prosedyrer?

3. Hva sikringstiltak er på plass i tilfelle en nødsituasjon?

4. Hvordan håndteres komplikasjoner? Individuell respons på lasere varierer. Selv godt utdannede og erfarne laser hudleger kan ikke unngå komplikasjoner 100% av tiden. Komplikasjoner bør være svært sjeldne, men det er viktig å vite hva som skjer ved uforutsette hendelsen,  særlig hvis prosedyren ikke er utført av en lege.

5. Spør om laserbehandling passer for din hudtype, hårfarge, hudfarge og kroppsoverflate. Foreslå at operatøren tester et lite område av huden før du gjennomgå prosedyren. Folk med tilstander som diabetes, problemer med sårtilheling, eller en tendens til dannelse av keloide arr kan være spesielt utsatt for komplikasjoner og bør snakke med en kvalifisert lege før du gjennomgår laserbehandling.

6. Hvis huden din er mørkpigmentert eller hvis har fått en brunfarge i huden etter soling bør du utvise ekstrem forsiktighet før det utføres en laserprosedyre.

7. Hvis du ikke blir behandlet av en hudlege, gjennomfør en hudsjekk først for å forsikre deg at ikke områder som ikke skal behandles med laser blir feilbehandlet.